I AM

Welkom bij Camera-Advies.nl Foto op hout

De nummer 1 website als het over fotografie gaat.

De naam Camera-advies.nl bestaat al ruim 10 jaar, tien jaar geleden liep ik namelijk al met de gedachte rond om wat met deze naam te gaan doen, om “zinvolle” informatie te gaan verzamelen en te gaan schrijven over alle ins en outs van de fotografie.

Mijn naam is Auke inmiddels alweer 45 jaren jong, de tijd vliegt. Vanaf mijn vijftiende jaar verslingerd geraakt aan de ( analoge ) fotografie en de daarmee gepaarde 35 mm filmrol (fotografisch formaat meet 24×36 mm), met name zwart wit fotografie.

Mijn eerste zelf gekochte camera was een spiegelreflexcamera Minolta vol automatisch, twee dagen later alweer ingeruild voor een andere maar dan volledig handmatig te bedienen. Mijn passie en hobby was geboren. Dus 30 jaar lief en leed meegemaakt in de fotografie business.

Ik ben zelf werkzaam geweest als doka medewerker, laborant fotografie zowel analoog als digitaal, verkoop medewerker fotografie, bedrijfsleider fotowinkel, allround fotograaf, verzorgen van cursussen en fotografie workshops, eigenaar fotowinkel, eigenaar fotostudio, en eigenaar geweest van diverse websites die gerelateerd waren aan de fotografie.

In mijn jongste jaren al vroegtijdig begonnen met het volgen van vele fotografie cursussen, zwart wit fotografie, zwart wit ontwikkelen in de doka, later kleurfilm ontwikkelen in de doka. Op een later tijdstip ben ik de fotovakschool gaan doen waar ik mij heb verdiept in portret fotografie en foto journalistiek.

Kortom van mijn hobby mijn beroep gemaakt, alleen ik was mijn hobby kwijt. Nu 30 jaar later ben ik nog aan de zijlijn werkzaam in de fotografie, maar heb wel weer mijn passie en hobby terug, namelijk fotografie.

Ik fotografeer weer meer als ooit te voren, ben dagelijks in de velden te vinden met mijn fotocamera en schrijf nu hobby matig op deze site over de fotografie.

Om bij te blijven volg ik de ontwikkelingen nauwkeurig, bezoek bijna alle fotografische foto vak beurzen, volg workshops, luister naar diverse sprekers over de fotografie, lees alle vakbladen, verdiep mij in testen en ontwikkelingen in de fotografie, bezoek heel regelmatig foto exposities, ben bekend bij verschillende leveranciers waardoor ik vaak makkelijk de nieuwste producten uit kan proberen.

U zult hier dus veel vinden wat ik doe en wat mij bezig houd over de fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *