Marktaandeel Canon digitale fotocamera

Canon marktaandeel digitale fotocamera’s met verwisselbare lens.

Canon viert voor de 15de keer op rij haar wereldwijde nr. 1 marktaandeel van digitale camera’s met verwisselbare lens.

EOS 6D Mark II_LIFESTYLE_LIAM RIMMINGTON_2

Canon Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat haar digitale camera’s met verwisselbare lens (digitale SLR- en compact-systeem camera’s) voor de 15de keer op rij het nummer 1 aandeel op de wereldmarkt hebben behouden.

Canon ontwikkelt zelf de belangrijkste componenten voor toepassing in haar camera’s met verwisselbare lens – de CMOS-beeldsensoren, beeldprocessoren en de verwisselbare lenzen – in het streven naar “Snelheid, comfort en een hoge beeldkwaliteit – het kernconcept van de EOS-serie”. De onderneming speelt met een uitgebreide reeks camera’s effectief in op de behoeften van een breed scala aan gebruikers. De camera’s zijn geschikt voor alle niveaus van fotografie, van beginner tot professional en voor deze modellen biedt Canon’s EF-serie een totaal2 van 93 verwisselbare lenzen.

In 2003, het jaar waarin digitale SLR-camera’s hun intrede deden, kwam Canon met de innovatieve EOS 300D. Deze revolutionaire camera had een concurrerende prijsstelling en een compact, licht ontwerp. De EOS 300D veroverde het grootste deel van de wereldmarkt en opende de deur voor groei in digitale SLR-fotografie. Sindsdien heeft Canon een reeks baanbrekende producten op de markt gebracht, waaronder de professionele EOS-1D serie en de EOS 5D serie, die de weg hebben vrijgemaakt voor digitale SLR-videoregistratie. De onderneming heeft het EOS-assortiment verder versterkt door de introductie van nieuwe producten, waaronder accessoires, verwisselbare lenzen en de EOS M-serie compact-systeemcamera’s. In 2017 introduceerde Canon de EOS 6D Mark II als onderdeel van een indrukwekkende reeks camera’s met verwisselbare lens3 die de onderneming in staat stelden voor de 15de keer op rij aan de top van de wereldmarkt te staan.

EOS M100_White_Front_Down_EF-M_22mm_STM_RTI724[1]

Canon zal haar veelzijdige imaging-technologieën blijven verfijnen op basis van optica – haar kerntechnologie – waarbij fotografie, video en netwerkmogelijkheden worden gecombineerd om het EOS-systeem uit te breiden en te versterken. En zo te voldoen aan de behoeften van een diverser wordende gebruikersgroep om de ontwikkeling van de foto- en videocultuur te stimuleren. Dankzij de vooruitgang op het gebied van imaging-technologie opent Canon bovendien nieuwe, expressieve paden waardoor textuur, 3D en een gevoel van realisme kan worden nagebootst bij zowel foto’s als videobeelden om zo een aantrekkelijke beleving van het beeld te waarborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *